Advertisement:

Author Topic: reCaptcha not working  (Read 4070 times)

calidude38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
reCaptcha not working
« on: June 30, 2014, 09:02:17 pm »
I have OSclass version 3.3.2 and the latest Bender theme and I enabled recaptch. It shows up correctly but when I try to register it keeps telling me captcha not entered correctly... I am sure it is.. any ideas?

aide2001

  • Guest
Re: reCaptcha not working
« Reply #1 on: June 30, 2014, 10:19:32 pm »
In user-register.php check it to see if this line is in there
<?php osc_show_recaptcha(); ?>
somewhere after <?php osc_run_hook('user_register_form'); ?>

calidude38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: reCaptcha not working
« Reply #2 on: June 30, 2014, 10:55:19 pm »
Made the change but it still is not working.

aide2001

  • Guest
Re: reCaptcha not working
« Reply #3 on: June 30, 2014, 10:58:59 pm »
So was <?php osc_show_recaptcha(); ?> in the file??
if not your file should look like this
<?php
    /*
     *      Osclass – software for creating and publishing online classified
     *                           advertising platforms
     *
     *                        Copyright (C) 2013 OSCLASS
     *
     *       This program is free software: you can redistribute it and/or
     *     modify it under the terms of the GNU Affero General Public License
     *     as published by the Free Software Foundation, either version 3 of
     *            the License, or (at your option) any later version.
     *
     *     This program is distributed in the hope that it will be useful, but
     *         WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
     *        MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
     *             GNU Affero General Public License for more details.
     *
     *      You should have received a copy of the GNU Affero General Public
     * License along with this program.  If not, see <http://www.gnu.org/licenses/>.
     */

    // meta tag robots
    osc_add_hook('header','bender_nofollow_construct');

    bender_add_boddy_class('register');
    osc_enqueue_script('jquery-validate');
    osc_current_web_theme_path('header.php') ;
?>
<div class="form-container form-horizontal form-container-box">
    <div class="header">
        <h1><?php _e('Register an account for free', 'bender'); ?></h1>
    </div>
    <div class="resp-wrapper">
        <form name="register" action="<?php echo osc_base_url(true); ?>" method="post" >
            <input type="hidden" name="page" value="register" />
            <input type="hidden" name="action" value="register_post" />
            <ul id="error_list"></ul>
            <div class="control-group">
                <label class="control-label" for="name"><?php _e('Name', 'bender'); ?></label>
                <div class="controls">
                    <?php UserForm::name_text(); ?>
                </div>
            </div>
            <div class="control-group">
                <label class="control-label" for="email"><?php _e('E-mail', 'bender'); ?></label>
                <div class="controls">
                    <?php UserForm::email_text(); ?>
                    <?php osc_show_recaptcha('register'); ?>
                </div>
            </div>
            <div class="control-group">
                <label class="control-label" for="password"><?php _e('Password', 'bender'); ?></label>
                <div class="controls">
                    <?php UserForm::password_text(); ?>
                </div>
            </div>
            <div class="control-group">
                <label class="control-label" for="password-2"><?php _e('Repeat password', 'bender'); ?></label>
                <div class="controls">
                    <?php UserForm::check_password_text(); ?>
                    <p id="password-error" style="display:none;">
                        <?php _e("Passwords don't match", 'bender'); ?>
                    </p>
                </div>
            </div>

<script type="text/javascript">
 var RecaptchaOptions = {
    theme : 'clean'
 };
</script><?php osc_run_hook('user_register_form'); ?>
<?php osc_show_recaptcha(); ?>
            <div class="control-group">
                <div class="controls">
                    <button type="submit" class="ui-button ui-button-middle ui-button-main"><?php _e("Create", 'bender'); ?></button>
                </div>
            </div>
        </form>
    </div>
</div>
<?php UserForm::js_validation(); ?>
<?php osc_current_web_theme_path('footer.php') ; ?>

calidude38

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: reCaptcha not working
« Reply #4 on: July 01, 2014, 01:37:06 am »
No, it was not in the file. Is there a newer bender than 1.1.0?

aide2001

  • Guest
Re: reCaptcha not working
« Reply #5 on: July 01, 2014, 11:04:14 am »
No...but the newer bender has a problem in the common/head.php file also
You need to check line 4 or 5 in that file and it should have a    ;  at the end of the line
Search on here for bender theme not working and someone has already responded, or goto github and search bender theme osclass

adwriter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: reCaptcha not working
« Reply #6 on: August 01, 2014, 05:03:07 pm »
Hello - I am also facing similar problem... It is not letting users register saying 'reCaptcha not working' while its correct.. I am not versed with programing so that is also a problem.. Is any easier solution available to overcome this problem?

design

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2620
  • Osclass 3.5 MAC/PC w/ Modern Browsers
Re: reCaptcha not working
« Reply #7 on: August 01, 2014, 07:41:01 pm »
yes bender 2. 0 is in the market!! don't download it from github

smcconnell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: reCaptcha not working
« Reply #8 on: November 01, 2015, 02:18:42 pm »
Was there any resolution to this?

My reCaptcha was working perfectly until recently, I have all automatic updates turned off (as far as I can see) and I haven't changed anything in the code since I added in the working reCaptcha.

I can see the reCaptcha form appear, so the keys are working and setup is fine, but I am getting a "The reCAPTCHA was not entered correctly" error message every time.

Any help would be appreciated.

Scott

avion99

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: reCaptcha not working
« Reply #9 on: January 27, 2017, 05:45:08 pm »
I am also having same problem, I have input the private keys etc, but still not working, it keeps on saying "ERROR: Please solve Captcha correctly."

how do I fix it.

mrtsoftware

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 343
Re: reCaptcha not working
« Reply #10 on: July 20, 2017, 06:55:21 pm »
try to reinstall all ( new CAPTCHTA CODE, from google, etc )...

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: reCaptcha not working
« Reply #11 on: July 30, 2017, 10:26:40 pm »
Not sure if it is related but I was working on payment plugin today, specificly rewriting the old mcrypt function to new ssl class in latest Osclass version when I noticed how the keys being stored in DB are using the osc_set_preference command and they were not properly 'get' after saving.

After some research I read about multibyte stuff ending up trying a different MySQL fieldType for these key values.
Osclass uses 'Long String' fieldtype in DB, I tried using the VARBINARY field type as mentioned in MySQL doc. and then I got it to work properly BUT using the VARBINARY in the Osclass preferences table did mess up the "Rewrite" of my URL's making the website useless with permalinks on so I ended up creating a seperate table to store the generated 'keys' which in Payment plugin is just used to save strong encrypted keys.

IF the above is the issue you're experiencing maybe it is related to a server setting, I can't see why some have issues and some don't.

jimzubemo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 33
Re: reCaptcha not working
« Reply #12 on: December 11, 2017, 07:11:21 am »
Guys,

I am encountering reCaptcha issues lately.
The Site and Secret codes are correct - reCaptchav2.

If the reCaptha codes are removed from the "SPAM and Bots" settings, uses can register and publish ads.
When reCaptcha is enabled, The reCaptcha solves right, and a tick mark appears but then the register / publish button is clicked,  it is always show "The reCAPTCHA was not entered correctly".

any one experiencing similar issues lately.

Osclass 3.7.4
Theme: OsclassWizards 2.0.4 by OsclassWizards

noushustar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: reCaptcha not working
« Reply #13 on: June 13, 2018, 11:33:22 pm »
hello,

Anyone please help, I have the same problem .Now  Recaptcha V1 already shut-downed, please resolve V2 issue.