Advertisement:

Author Topic: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!  (Read 278 times)

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Hi all,

I have a strange problem whereby new listings have started disappearing after around 5-10 seconds after they are listed.

For 5-10 seconds if I am quick I can see the new listing in Manage Listings, but then if I reload the main site front page they will disappear.

So, they are being saved initially, but then disappear and if I go a reload my Manage Listing page later the listing has also vanished.

The site:  https://www.classifiedsteam.co.uk  has worked find for several years and just changed a week or so ago - just today I am spending time investigating the problem.

Anyone seen this ? and know the cause

thanks

Lee

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #1 on: May 14, 2019, 06:51:34 pm »
Just a few things:

1) Expiry is set to 999 days so around January 2022 :)

2) This happens with user validate listing on or off

3) I get admin notifications for the new listings

 :-[ :-[
« Last Edit: May 14, 2019, 08:34:23 pm by leegriffiths »

calinbehtuk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 445
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #2 on: May 14, 2019, 07:13:32 pm »
What plugins do you use? Osclass don't delete ads by default.

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #3 on: May 14, 2019, 08:28:55 pm »
Thanks for that info. Yes it was a surprise to find this happening as if something else is controlling it.

Only plugins I have are "noCaptcha reCaptcha" used for posting validation as normal,   Google Maps - but now using it anywhere.

 ???

Lee

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #4 on: May 14, 2019, 08:34:53 pm »
Is as if they are expiring ...

Lee

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #5 on: May 14, 2019, 09:01:00 pm »
Ok, now this is weird, but I have a systematic path.

If I put the system into Maintenance mode the problem goes away, but the system still works fully... although has the message at the top of the screen to tell users.

I guess this means that Maintenance mode disables something... that is causing this behavior.

Any ideas ?

Lee

calinbehtuk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 445
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #6 on: May 14, 2019, 09:38:27 pm »
Osclass do not delete any ads.
Do you have changes in your core files?
Do the ads disappear from user dashboard or form admin panel?

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #7 on: May 14, 2019, 09:49:54 pm »
>Osclass do not delete any ads.

Good to see this written.

>Do you have changes in your core files?

I only made some small changes to the theme, like html/css/script (for Google analytics)  no php changes

>Do the ads disappear from user dashboard or form admin panel?

I'm looking at them as admin "Manage Listings" and this is where they disappear but after a simple refresh of the browser or even open the listings page in a different browser and the advert disappears form the main public listing and from the admin listing.

Thanks for your help. This is a strange problem.

Lee

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #8 on: May 14, 2019, 10:02:48 pm »
and now I discovered that Maintenance mode does what it says when I close down the Admin dashboard.

In other words, my problem goes away when Maintenance Mode is switched on but only whilst I'm logged in as Admin...

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #9 on: May 15, 2019, 01:54:17 am »
So I made a whole new os-class install and it still does this same.

Same db instance, but a different db

os-class install in a folder on my server so should be independent of the other install...

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #10 on: May 15, 2019, 02:13:09 am »
When I look through the db there is a table oc_t_log which logs all transactions and I see lines like this next to each other, so as soon as I create something, then some process immediately deletes it!

14/05/2019 17:34   item   add           246   test 15   test 15   user   0
14/05/2019 17:34   item   delete   246   test 15   test 15   user   0




calinbehtuk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 445
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #11 on: May 15, 2019, 09:54:07 am »
My suggestion, if you say that you made no changes in your script and theme, make a backup of your files and database if this is important and try to upload osclass files again.

Use default bender theme, and test again.
You can activate php debug to see if you have any errors.
But this is very strange. Osclass don't delete any items, so someone is deleting these items.
You can delete an item by accessing a direct link with item id and secret, the user id is 0 so no user is performing this, is s script or direct access on that link, some bug somewhere.

leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #12 on: May 15, 2019, 11:29:25 am »
Hi thanks for your input.

Yes so I installed a fresh copy of oc-class with default data and it still does it!

I have another instance on another server which works fine... so it makes me thing there is something strange with this instance.

The logs give me ip addresses for the delete operation and using an online tool it shows locations as an AWS instance in the US, but different ip addresses each time. So very strange and happens instant after the add operation which makes me think it is some trigger in the db or something.

I understand what you say about the logs which implies it is triggered by the secret link






leegriffiths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #13 on: May 15, 2019, 11:31:16 am »
I discovered that if I ad an new advert with a registered user it is fine and stays, only the adverts created by anonymous user disappear  :-\

Lee

calinbehtuk

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 445
Re: New listings are disappearing after 5-10 seconds - help please!
« Reply #14 on: May 15, 2019, 12:12:35 pm »
I see that only logged users can post on that site.