Advertisement:

Author Topic: Permalinks and umlaut problems  (Read 5692 times)

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Permalinks and umlaut problems
« on: May 09, 2015, 07:38:56 am »
Hi,

I use osclass in version 356 and german language. If set permalinks active, the search doesn't rewrite the keywords. In Germän we hav Ö, Ä, Ü, ß (ö, ä, ü) which should be OE, AE, UE, SS (oe, ae, ue).

I'm not sure but I think in older versions there were no problems with umlaute.

Anybody an info or Tip?

Best regards,
pare

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #1 on: May 09, 2015, 09:08:33 am »
hmm, without permalinks all is ok. My htaccess look like it should. On other hosting provider it works. Is it possible, that this is a problem with my webspace? If yes, which points I have to discuss with my hoster? hoster is webgo24.de.

Best Regards,
pare

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #2 on: May 09, 2015, 12:33:46 pm »
Hi,

is UTF-8 being used?
All I can think of right now is that it might be char set related but that's just a wild guess.


Regards,
Eric

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #3 on: May 09, 2015, 12:50:43 pm »
Hey thanks for responce

I don't think that this problem is an UTF-8 Problem.

The whole site works with Permalinks on. Only if a user search with an keyword which have an umlaut ü,ä,ö,ß the search brings an errorpage with the information "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS". Without umlaut, the search works fine  :-[

regards
pare

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #4 on: May 09, 2015, 01:00:01 pm »
Turn on debugging in config.php and tell us more:
- shared hosting / vps?
- what osclass version?
- in this case, what theme is being used and does it return error in other theme as well?

I am running latest Osclass on vps and did a search on "Thüle", no results but also no error in my case.
And UTF-8 IS responsible for charset handling so yes when using special chars this can be a cause.


Regards,
Eric

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #5 on: May 09, 2015, 01:17:52 pm »
Hi Eric,

debug is on - no errors
shared hosting - webgo24.de (hoster)
version 3.5.6
theme bender (also liberty, boxer, LZTheme)
fresh installation

there came no errors because the failure comes with an browser page (screenshot);

If deleted the whole page and check set a new install with 2.5.3 for a test

Regards
Pare

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #6 on: May 09, 2015, 01:33:08 pm »
Here the installation you can check what I mean, if you search your Keyword from above or Küchenpapier or öäü or Fußball, and so on. Same problem with version 3.5.3

http://oscdev.themecorner.de/

Regards Patrick

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #7 on: May 09, 2015, 02:11:01 pm »
okay so I am running latest version without these errors meaning it should work for you as well.

I see it, did some google and found several notes:
- try to disable/uninstall plugins to see if it is plugin related
- could be server memory issue (but I don't think so)
- the browserpage mentions it can be server issue
- it could even be a browser issue, have you tried a different browser?

It can be plugin, browser, theme or server issue (/ setting)

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #8 on: May 09, 2015, 02:25:02 pm »
Hi,

thanks for your actions.

because it is a clean installation, I do not have to check plugins :)
Every Browser is affectd.

I've installed osclass on other server/provider ant there it works good, but this is not a server for my live system. So I have opend a ticket by my provider. They check the server configuration. Hope they find a solution and fix it soon.

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #9 on: May 09, 2015, 02:32:00 pm »
Great  :)

Solved for now....

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #10 on: May 11, 2015, 11:55:06 pm »
my hoster send me the answer, that they have found the problem but can't help me actually. The problem is, because my hoster use apache 2 and nginx. The problem is a result of the actually used nginx version and they do not know, when a new version would be released for their server.

Anybody an idea, how i could get the search with permalinks to work? Is it possible to deaktivate nginx over an htaccess or .ini file?  :-[ :-[ :-[ :-[ :'(

SmaRTeY

  • Osclass Hero
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2518
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #11 on: May 12, 2015, 02:15:47 am »
The server setup is not something users can mess with using htaccess or anything.
You're on shared hosting, nothing you can do but wait for them to fix it  ???

MAYBE, but I do not know if and how, there is a way using the rewrite rules but my knowledge only goes so far. I know there are some in the forums who have good understanding of rewrite stuff, maybe one can chip in and shed a light on the matter.

Sorry can't be of more help, good luck.

Eric

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #12 on: May 12, 2015, 12:17:17 pm »
I've shared hosting but by my hoster every customer can configure his own apache options. So I hope there is anybody who could give me a tip to resolve my problem :)

Aficionado

  • Guest
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #13 on: May 12, 2015, 06:15:07 pm »
I've shared hosting but by my hoster every customer can configure his own apache options. So I hope there is anybody who could give me a tip to resolve my problem :)

I don't think you can do anything like that on Shared plan.

You could also consider to change hosting provider.

pare

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 110
Re: Permalinks and umlaut problems
« Reply #14 on: May 12, 2015, 09:19:09 pm »
Yes I can  ;D administrate apache for myself on this webspace. If you understand german you can have a look webgo24.de.

Actually I search a new provider to host my osclass page.